امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق مسجد جامع بجنورد 23 ص

تحقیق مسجد جامع بجنورد 23 ص دسته: معماری
بازدید: 3 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 1738 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 31

تحقیق مسجد جامع بجنورد 23 ص

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

تحقیق مسجد جامع بجنورد 31 ص

مقدمه

«و اقیموا وجوهكم عتد كل مسجد و ادعوه مخلصین له الدین» (قرآن كریم)

پیوند حقیقی اسلام با هنر و معماری در یك مركز مهم تجلی یافته و آن مسجد است. ساختمان مسجد چگونگی دریافت اسلام و مسلمانان را از هنر و زیبایی نشان می‌دهد، یعنی گزینش زیبایی‌های كه در نشان دادن جلال و شكوه خداوند تبارك و تعالی به كار آید و این هنری است اصیل كه لایق مكتبی چون اسلام و جامعه‌ای چون جامعه مسلمانان است. بیشترین كاربرد معماری اسلامی در مسجد بوده است.

با توجه به دستورات اسلامی در صدر اسلام، معماری اسلامی ساده و بی‌آلایش و برخاسته از فرهنگ اسلام بود، مساجد آن دوره فضایی ساده و مردمی داشت و اغلب بناهایی مختصر و در حد نیاز بود، ولی گرایش‌های فرهنگی از یك سو و میل و رغبت و ظاهرسازی خلفا و پادشاهان به بناهایی مجلل و عظیم (اغلب در زمان امویان) از سوی دیگر آنها را به سوی معماری تجملاتی سوق داد.

از یك نظر می‌توان مسجد را به دو گونه تقسیم كرد:

  1. 1.     مساجدی كه از ابتدا به عنوان مسجد بنا شده‌اند.
  2. 2.     معابدی كه به مسجد تبدیل شده‌اند.

با ورود اسلام اسلام به ایران، ایرانیان نومسلمان، بعضی از نیایشگاه‌ها و معابد نیاكان خود را به مسجد تبدیل كردند و در این امر نه تنها اشكالی ندیدند، بلكه این موضوع به خاطر سهولت دستیابی به مسجد، صرفه‌جویی در نیروی انسانی و استفاده بهینه از فضاها و مصالح باقیمانده معابد و آتشكده‌ها بسیار منطقی به نظر می‌رسید.

یك نمونه از این مساجد، مسجد جامع بروجرد است كه در محل آتشكده و با استفاده از مصالح آن بنا شده است كه اینك با توكل به الطاف بی‌بدیل پروردگار بی‌همتا، دفتر حیات این بنای كهن را می‌گشاییم.

مشخصات شهرستان بروجرد

شهرستان بروجرد در شمال استان لرستان ، در 48 درجه و 40 دقیقه طول شرقی و 33 درجه و 54 دقیقه عرض شمالی واقع است. وسعت بروجرد در حدود 30 کیلومتر مربع میباشد و جمعیت آن بر اساس سرشماری سال 1375 ، 316014 نفر است که در حدود 217804 نفر در شهر بروجرد ساکن هستند. استاد سعید نفیسی در این مورد مینوسید كه كلمه بروجرد در اصل "بروگرد" بوده است. از این گونه آبادیها كه در آخر نام كلمه آنها "گرد" آمده است بسیار است كه این كلمه معنی ساختن و بنا نهادن را میدهد. كلمه "برو" در اول نام بروجرد نیز از ریشه بروبار به معنی میوه آمده است .پس "بروگرد" به معنی آبادی است كه درآن میوه و بروبار بوده است.

شهرستان بروجرد در ناحیه‌أی کوهستانی كه ارتفاع معروفترین قلل آن همچون "گرو" به 3627 متر , "اشترانكوه" به 4328 و "سفیدكوه" به بیش از 4000 متر بلندی میرسد، واقع شده است. درجه حرارت این شهر از 38 درجه در تابستان تا 20 درجه زیر صفر در زمستان درتغییر است.ارتفاع بروجرد از سطح دریا 1540متراست. فاصله این شهر از تهران 394 , اهواز 500 , اصفهان 300 و همدان حدود 150 كیلومتر است.

مسجد جامع بروجرد

مسجد جامع كه عمدتاً از مساجد مهم شهر است، غالباً در بازار یا در نقطه شروع و یا كنار بدنه اصلی بازار ساخته می‌شود و در جوار مسجد معمولاً بناهای عام‌المنفعه مثل حمام، آب انبار، بیمارستان، میدان و سایر تاسیسات شهری مورد نیاز قرار داشته است. از طرفی چنین مذهبی از عوامل و تعیین كننده كلیه روابط عبادی و سیاسی و اجتماعی بوده است. بنابراین در گذشته كه مراسم نمازجمعه برپا می‌شده و هر مسلمانی خود را ملزم به شركت در آن می‌دانسته، كم‌كم باعث شده در عین اینكه مردم از اطراف و اكناف جهت ادای نمازجمعه هر هفته به شهر می‌آیند و مایحتاج روزمره خود را نیز تهیه و به روستا یا محل زندگی خود ببرند.

از این نظر در كنار مساجد، كم‌كم مراكز اقتصادی شكل گرفته، و بالطبع تاسیسات مورد نیاز دیگر به مروز زمان به آن افزوده شده و بافت معماری شكل می‌گیرد كه در اكثر شهرهای قدیم ایران چنین بافت‌هایی وجود دارد و یا وجود داشته است.

در بررسی و مطالعه سابقه تاریخی مسجد جامع مشخص گردید كه این بنا در كنار قدیمی‌ترین بافت تاریخی شهر قرار گرفته. در كوی دودانگه و كنار خیلبان جعفری قرار دارد. بنای این مسجد متعلق به قرن سوم است و به نوشته یاقوت حموی و گروهی از مورخان به دستور حمویه بن علی كه از طرف خاندان ابی دلف، حاكم بروجرد بود، ساخته شد.

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : مسجد جامع بجنورد 23 ص , مسجد جامع بجنورد , دانلود تحقیق مسجد جامع بجنورد 23 ص , دانلود تحقیق در مورد مسجد جامع بجنورد 23 ص , دانلود تحقیق مسجد جامع بجنورد , دانلوذ تحقیق در مورد مسجد جامع بجنورد , تحقیق مسجد جامع بجنورد , تحقیق در مورد مسجد جامع بجنورد

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر