امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

چالش ها و فرصت های حسابداری مدیریت

چالش ها و فرصت های حسابداری مدیریت دسته: حسابداری
بازدید: 13 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 169 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 24

مدیریت چالش ها و فرصت های حسابداری مدیریت حسابداری فعالیت ها هزینه یابی بر مبنای فعالیت بودجه بندی بر مبنای فعالیت

قیمت فایل فقط 11,050 تومان

خرید

مقدمه :

دهه 1980 ، دهه عجیبی است و باید آن را نقطه عطف حسابداری مدیریت دانست ، چون در این دهه استفاده گسترده از مینی رایانه ها رایج شد ، استفاده از فن آوری و پژوهش عملیاتی و كاربرد آن در حسابداری مدیریت متداول گشت و مهم تر از همه مدیران ، به ویژه مدیران سازمان های بزرگ ، به سه سازه مهم 1 ) رقابت بین المللی و گسترش جهانی شدن عملیات 2 ) تقویت اصل مشتری مداری 3 ) افزایش كیفیت محصول توجه كردند . با وجود این تغییرات شگرف ، حسابداران مدیریت با چالش های جدی مواجه شدند كه در زیر به اختصار به آنها اشاره می گردد.

چالش های حسابداری مدیریت

در اوایل دهه 1980 فن ها و عملیات رایج حسابداری مدیریت پاسخگوی نیازهای اساسی و مبرم سازمان ها ، به ویژه سازمان های در سطح جهانی نبود . حتی پاره ای از نویسندگان حسابداری به ویژه كپلن ( 1984 ، 1983 ) و جانسون و كپلن ( 1987 ) از این وضعیت انتقاد كردند و مهمترین چالش های حسابداری مدیریت را برشمردند . مهم ترین چالش ها به اختصار ، به شرح زیر است :

 عدم ارایه فن های جدید در حسابداری مدیریت

حسابداری مدیریت اصولا باید در هر زمان با معرفی فن های مربوط و مناسب نیازهای سازمان و مدیریت به ویژه در زمینه های مالی را مرتفع كند . اما در اوایل دهه 1980 با وجود پیشرفت های عظیم فناوری و پیدایش فن های نوین تولیدی در دهه 1970 حسابداری مدیریت نتوانست فن های مناسبی را در زمینه جمع آوری اطلاعات مالی و غیر مالی ، تخصیص هزینه ها و بهای تمام شده دقیق محصولات ارایه كند و همچنان بر اساس روش های سنتی حسابداری صنعتی اوایل دهه 1900 عمل می كرد . در نتیجه فنی كه بتواند اطلاعات لازم از قبیل بهره وری ، كیفیت محصول ، كاهش زمان شفارش كالا و طراحی محصول را به گونه یكپارچه ارایه كند ، در حسابداری مدیریت عرضه نشد و حسابداری مدیریت از حركت تحول سازمانی فاصله گرفت .

این امر بسیار مكهم بود ، زیرا موارد مهمی از قبیل تعیین قیمت تمام شده ، قیمت گذاری محصولات ، قبول و یا رد سفارش ها ، و رقابت نسبی و جهانی شركت ها در عرصه بین المللی نمی توانستند به درستی انجام شوند و در نتیجه مدیریت مالی سازمان شدیدا به خطر می افتاد .

2- تحت الشعاع قرار گرفتن حسابداری مدیریت

دومین چالش مهم در این زمینه این بود كه حسابداری مدیریت تحت الشعاع حسابداری مالی قرار داشت . این وضعیت در حال حاضر هم ( به ویژه در ایران ) كاملا مشهود است . به طور كلی ، حسابداری مدیریت به ویژه در 60 سال گذشته تحت الشعاع حسابداری مالی و گزارشگری آن قرار داشته است ( كپلن ، 1983 ، 1984 ) . حسابداری مدیریت به مفهوم امروزی یا وجود نداشته و یا به صورت كمرنگ فقط در سازمان های بزرگ ظاهر شده است . حسابداری صنعتی هم فاقد استفاده در عمل بوده و یا اغلب در خدمت حسابداری مالی جهت تعیین ارزش موجودی كالا و گزارشگری آن به كار گرفته شده است . توجه و تاكید حسابداری صنعتی و حسابداری مدیریت ، به جای مبتنی بودن بر برنامه ریزی و آینده نگری  ، اغلب روی گزارشگری مالی یك دوره متمركز بوده است . از سوی دیگر ، شركت های تولیدی و خدماتی فاقد دایره حسابداری مدیریت و حتی در برخی از موارد ، فاقد حسابداری صنعتی نیز بوده اند . اما معمولا جهت انجام گزارشگری مالی ( خارجی ) اقدام به ایجاد دایره حسابداری مالی كرده اند . این در حالی است كه مدیران جهت انجام وظایف مدیریتی از قبیل برنامه ریزی ، كنترل ، سنجش مسئولیت ، بودجه بندی و تصمیم گیری ، نیاز به اطلاعات حسابداری مدیریت دارند و استفاده از اطلاعات حسابداری مالی به تنهایی كافی نمی باشد . توجه به گزارشگری خارجی و پاسخ گویی به مقامات مالیاتی ، باعث شده است كه حسابداران از نیازهای مهم فعلی و آتی مدیران نیز غافل شوند . در نتیجه حسابداری مدیریت زیر سلطه و قلمرو حسابداری مالی قرار گرفته و نتوانسته است به رشد طبیعی خود دست یابد . 

افزون بر این در مواردی كه اطلاعات حسابداری مدیریت ارایه می گردد ، اطلاعات غالبا متراكم بوده و به موقع عرضه نمی شود . این امر نه تنها سودمندی اطلاعات حسابداری مدیریت را به شدت كاهش می دهد بلكه رقابت جهانی سازمان را نیز به خطر می اندازد .

3- عدم ارتباط بین تئوری و عمل

در ابتدای دهه 1980 حسابداری مدیریت دانشگاهی اغلب در تحقیقات و بررسی مسایل و موارد مربوط به حسابداری مدیریت از عمل فاصله گرفته بودند . بسیاری از آنها اقدام به طراحی الگوهای ساده بسیار خلاصه شده ای می كردند كه از دنیای واقعیت فاصله بسیار زیادی داشت یا مبادرت به تدوین مدل ها و الگوهای عمدتا ریاضی و آمار پیچیده ه ای می كردند كه نه تنها درك آنها دشوار بود بلكه فاقد كاربرد عملی بودند . ارتباط بین حسابداران در عمل و اساتید حسابداری دانشگاهی نیز در حد مطلوبی نبود . در نتیجه شكاف عمیقی بین تئوری و عمل حسابداری مدیریت وجود داشت ، و بسیاری از مسایل كاربردی سازمان ها بدون راه حل باقی مانده بود .

و در ادامه داریم:

پیدایش حسابداری مدیریت

فرصت های حسابداری مدیریت

حسابداری فعالیت ها

هزینه یابی بر مبنای فعالیت (ABC)

مدیریت هزینه یابی بر مبنای فعالیت

بودجه بندی بر مبنای فعالیت (ABB)

حسابداری مدیریت راهبردی (SMA)

حسابداری فناوری تولیدی پیشرفته (AAMT)

نتیجه گیری

فایل ورد 24 صفحه

قیمت فایل فقط 11,050 تومان

خرید

برچسب ها : مدیریت , چالش ها و فرصت های حسابداری مدیریت , حسابداری فعالیت ها , هزینه یابی بر مبنای فعالیت , بودجه بندی بر مبنای فعالیت

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر